Romancetips – Juli 2017

Precis som förra månaden tänkte jag tipsa om något som fick mig att skratta. Sommaren är tiden då jag inte vill läsa för tunga saker. Inte för att romance någonsin blir tungt, men det finns de författare som skriver lite lättare och med mer humor än andra. Där kanske man inte får uppleva de djupaste konflikterna och den största smärtan, utan mer dråpliga misstag och roliga missförstånd som sätter käppar i hjulet för kärleksparet.

I Alice Claytons Cocktail-serie är alla böcker är uppkallade efter en drink. Nu är jag inte så bra på drinkar, men jag älskar titlar som matchar och har flera betydelser. I böckerna blandas humor med het passion. Första boken Wallbanger är inget undantag och beskrivs som så här: In a delicious mix of silly and steamy, Alice Clayton dishes out a hot and hilarious tale of exasperation at first sight…

wallbanger

Caroline och katten Clive har precis flyttat in i en ny lägenhet. Området är fantastiskt, hyran låg och hon hyr i andrahand av sin chef och vän Jillian. Men det dröjer inte många dagar, eller snarare nätter, förrän hennes närmaste granne kastar en stor skugga över hennes nya tillvaro. Carolines sovrum delar nämligen vägg med grannens sovrum  och den mannen ägnar sig åt amorösa aktiviteter så det dunkar i väggarna nätterna igenom. 
 
Till en början verkar det vara nya kvinnor varje natt, men snart inser Caroline att det är samma tre kvinnor som återkommer och det verkar inte bättre än att hennes granne håller sig med ett mindre harem. Det är kvinnan med den brittiska accenten som inte kan sluta fnittra (The Giggler), kvinnan som gillar lite tuffare tag (Spanks) och värst av alla kvinnan som låter som en katt (Purrina) och får Clive att klättra på väggarna i ren frustration. Grannen får också sitt eget smeknamn – Wallbanger.
 
En natt får Caroline nog. Hon måste få sova. Hon lämnar lägenheten och börjar banka på Wallbangers dörr. Och det blir första gången hon träffar Simon. Vrålsnygg haremsinnehavare och tillika resefotograf, men det spelar ingen roll. För Caroline är det krig. Men efter att de stöter ihop på en fest hos gemensamma bekanta bestämmer de sig för att sluta fred och en märklig vänskap tar sin början. När hon väl lär känna Simon inser hon att hon kanske varit lite väl snabb att döma honom … 

 

Precis som Losing it, som jag tipsade om förra månaden, så är detta en romance som passar kattälskare. Carolines katt Clive är helt underbar! Den här boken gav mig många skratt, men det fanns också tillfällen då jag kan ha blivit lite fuktig i ögonen. Det är en konst att lyckas med båda delarna, men Alice Clayton gjorde det verkligen. Wallbanger är en rolig och lättsam bok. Samtidigt är karaktärerna så pass välbyggda att när de allvarligare stunderna kommer är man så fast att man rycks med i varenda känsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close