Det tickar på igen

Jag har startat upp skrivarhösten med att införa veckomål igen. Jag har märkt att jag arbetar som bäst då. Det både sporrar samtidigt som det ger mig en chans att slappna av när jag uppnår målet med ett par dagar tillgodo. För ibland behöver jag dagar då jag inte skriver för att återhämta mig lite, tänka på något annat, läsa en bra bok. Sedan finns det veckor då man inte hinner skriva alla dagar. Kanske inte ens majoriteten av dagarna.

Skrivandet i dag började trögt. Minstingen hade falsk krupp i natt och det blev inte många timmars sömn för någon av oss. Men efter lunch och kaffe, medan sjuklingen fick lite välbehövlig sömn, lyckades jag få ner en del ord. Så pass många att jag efter två dagars skrivande närmar mig två tredjedelar av veckans mål.

Hur mycket jag har som mål att skriva varierar. Men det är inte speciellt högt tempo. Inte i närheten av takten man ska skriva i under en klassisk nanowrimo. I höst har jag dessutom satt ett betydligt lägre mål än vad jag annars brukar ha. Lite för att gardera mig. Dels för att jag misstänker att jag inte riktigt kommer ha så mycket tid att skriva som jag skulle önska. Dessutom är drömmen fortfarande att något förlag ska inse hur fantastisk Lika Olika är och hur underbart mysig kärlekshistorien mellan Tom och Arvid är, så jag kan få börja redigera det manuset tillsammans med en redaktör inför utgivning hos ett större förlag.

Sedan finns förstås alltid lite annat som lockar. Inte bara nya manus. Efter novelltävlingen jag nyss deltog i har jag fått lite blodad tand. Och jag har flera idéer. Både på temat fantasy, romance och en blandning av båda.

Vad har ni för skrivplaner inför hösten?

 

10 reaktioner till “Det tickar på igen

 1. Lycka till med skrivhösten! 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Eftersom jag gjort om inledningen till min text har jag nu som ett hål i den mellan prologen och det som tidigare var första kapitlet. Jag har skrivit fem nya kapitel (varav ett är den ursprungliga prologen, nu rejält omarbetad) för att fylla igen detta hål och arbetar just nu med det sjätte. Exakt hur många kapitel som krävs innan jag kan knyta samman texten vet jag inte. Förmodligen minst tre till – jag vet exakt hur det sista av dem skall sluta för att sömlöst knyta an till den befintliga texten. Lycka till med din skrivhöst!

  Gillad av 1 person

 3. Min plan just nu är att bli klar med redigeringen lagom till bokmässan! Är fortfarande otroligt pepp på manuset 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Vad härligt, Anna! Och jag är fortfarande lika taggad på att få läsa det och hoppas att något förlag snart gör mig till viljes 😊

   Gilla

 4. Roligt, och inspirerande, att få läsa om dina skrivplaner! Själv ligger jag i startgroparna för ett nytt manus, men pendlar mellan inspiration/motivation/skrivglädje och självtvivel från den ena dagen till den andra… Jag tror att jag behöver göra som du och sätta upp någon sorts veckomål för att få ändan ur.

  Ja, hoppas att någon förläggare snart nappar på Lika Olika!

  Gillad av 1 person

 5. Åh håller tummarna för Lika olika! 🙂 Låter för övrigt klokt att inte planera alltför mycket och dra ner på tempot. Det ska jag faktiskt själv göra, har haft en väldigt hög takt i ett helt år. Det är först nu jag börjar känna mig sliten. För det är ju så roligt att skriva att jag inte riktigt märker hur trött huvudet blir. Hursomhelst, min höst ska gå åt till att redigera mitt manus ”Ett lyckligare nu” utifrån lektörsutlåtandet som jag fick i början av veckan. Sedan ska det ut till ett par nya testläsare.
  Spännande förresten med novelltävlingen! Hoppas att höra mer om den snart och få veta var jag kan läsa novellen 🙂

  Gillad av 1 person

 6. Att sätta upp mål är bra, det kommer jag också att göra. Men först är det cirka 50 sidor kvar i slutredigeringen efter korrekturläsaren att fixa till innan manuset ska iväg för att sätta inlagan. Så om allt går som det är tänkt, har jag min allra första pocketbok fysiskt i handen om 3-4 veckors tid. Därefter kommer jag sätta upp mina nya mål men först några veckors vila. Det är en intensiv period nu och har varit hela sommaren.

  Gillad av 1 person

  1. Inte långt kvar då 😀 Grattis 🎉 🎉

   Gillad av 1 person

   1. Nu har jag avslutat sista meningen av redigeringen. Nej, inte långt kvar och jag tror knappt det är sant. Tack snälla Sara! 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close