Lugnet före stormen

Det är ungefär där jag befinner mig i råmanuset. Just nu är det känslor och romantik som är huvudfokus för mina karaktärer och jag gillar den här delen av manuset. Jag är faktiskt inte speciellt sugen på att verkligheten ska komma ikapp dem. Bäst njuta så länge det varar med andra ord. Det vill säga skriva kärleksscener och drunkna i kärlek och längtan ett par dagar innan helvetet brakar lös.

Och lyssna på James Bay… Som av någon anledning går på repeat under det här råmanuset. Det började med att en låt av honom hamnade i Lika Olikas spellista. I need the sun to break. Helt klockren på hur Arvid känner i manuset och varje gång jag lyssnar på den går tankarna direkt till förra sommaren när jag jobbade med första utkastet. Det brukar i sin tur leda till att jag bara måste plocka fram manuset och läsa de sista kapitlen… och några väl valda bitar i början och mitten som jag gillar extra mycket.

Det händer faktiskt ganska ofta. Oftare än vad jag vill erkänna. Men det beror nog på att Lika Olika är det senaste råmanuset jag avslutade, och enligt min mening det bästa jag någonsin skrivit. Det manuset är verkligen kärlek för mig. Den kärlek jag älskar att läsa om. Oväntad, överraskande, lite skrämmande och som naturligtvis kommer vid en tidpunkt i livet när det inte passar. Men det handlar också om kärleken till sig själv. För hur ska man kunna övertyga någon annan att man är värd kärlek, när man inte ens älskar sig själv?

6 reaktioner till “Lugnet före stormen

 1. Härligt att läsa vad du skriver om. Kärlek är underbart, pirrande och skrämmande men ändå inget som människan vill leva utan. Just nu lyssnar jag på I need the sun to break. Den är väldigt fin och fylld med kärlek. 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Hur går det med Lika Olika förresten? Är grymt nyfiken! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Just nu händer det inte så mycket… Jag väntar på svar från tre förlag. Två av dem har återkopplat, så jag vet att de har läst. Men fler på förlaget skulle läsa och sedan ska de komma fram till något också. Jag får hålla tummarna helt enkelt 🙂

   Gilla

   1. Åh, vad spännande! 😀

    Gillad av 1 person

 3. Spännande med det skriver om musik och skrivande. Jag märker en viss skillnad mellan nu, när jag mest skriver historiskt romantiskt och en tidigare period när jag försökte mig på att skriva mer episk fantasy. Då dominerad Enya och ERA och Sarah Brightman repertoaren jämte en del filmmusik, bland annat från Sagan om Ringen. Nu är det mera nordisk klassisk musik som dominerar, bland med övrig klassisk musik och en och annan kärleksbalad. Fortfarande en del Sarah Brightman, dock.

  Gillad av 1 person

  1. Åh, Sarah Brightman. Där sa du något. Jag borde kanske rota fram mina gamla cd-skivor med henne ❤ Älskade henne när jag var yngre.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close