Sista dagen

I natt avslutas Nanowrimo för i år. Lyckades jag med mitt mål?

Nja… Det gick väl sådär. När jag i mitten av månaden hade skrivit 14000 ord och beräknade att det skulle vara något liknande kvar innan manuset var klart kändes allt väldigt hoppfullt.

Nu sitter jag här med dryga 27000 ord och inser att jag räknat lite fel. Det är fortfarande flera kapitel kvar att skriva. Så ja… Det är väl bara att kavla upp ärmarna och skriva klart i december istället. För innan jul ska utkastet vara klart. Jag tror aldrig att jag har tagit så här lång tid på mig att skriva ett råmanus förut. Men då har jag faktiskt börjat om en gång och gjort en rejäl omskrivning av första fjärdedelen en gång när jag inte gillade riktningen som berättelsen tog. Nu ska det bli riktigt skönt när det är över och jag med gott samvete kan ta några veckors paus från texten.

En reaktion till “Sista dagen

  1. Man behöver oftast mer manöverutrymmer än man tror för att knyta samman alla trådar och få alla pusselbitar att falla på plats. Säger hon som varit ett och ett halvt till två och ett halvt kapitel från slutet i ett par år nu. Å andra sidan har även jag börjat om från början, eftersom första halvan av manuset och andra halvan av det drog åt olika håll. Tjurskallig envetenhet och uthållighet är nog egenskaper en författare aldrig kan få för mycket av.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close