Inte färdig än…

Det är lite glest mellan uppdateringarna här. Det beror på att jag kämpar på med slutet på råmanuset. På något konstigt sätt låser jag mig fullständigt när jag sitter vid datorn. Det kan bero på att stolen gör att jag får ont i ryggen, eller att den trasiga skärmen på den bärbara datorn gör att jag sitter och sneglar på en monstruös extraskärm lite vid sidan om. (Hej nackspärr…)

Så för det mesta sitter jag och skriver i ett block för hand och när jag avslutat en scen skriver jag snabbt in den i dokumentet. Det går smidigast eftersom jag har hamnat på ett ställe i manuset där jag måste tänka väldigt mycket medan jag skriver. Det funkar inte att bara låta det flöda. Varje ord måste avvägas känns det som. För det är väldigt mycket viktigt som händer på kort tid.

Men snart, snart…. 

Manuset närmar sig i nuläget 95 000 ord och det ser ut som att tredje delen i Flockenserien kan bli den längsta. Ensamvarg landade på 68 000 i första vändan, Varghamn på 79 000. Sedan ökade båda med ca 4000 ord under vidare redigering. Eller så blir det nya manuset första gången jag behöver stryka en massa skit. Det blir spännande att se!

Hur går det för alla er andra ute i skrivarstugorna? 🙂

5 reaktioner till “Inte färdig än…

 1. Jag har spånat på scener till min kommande bok. Jag älskar mitt manus. Känner verkligen med mina karaktärer.
  Har 20 sidor kvar = fyra scener kvar att skriva 😉
  /Cecilia Johansson
  http://www.ceciliajohansson.nu

  Gillad av 1 person

  1. Jag har något liknande kvar nu. En scen att avsluta och två-tre till att skriva. Lycka till!

   Gilla

 2. Vad roligt att det går så bra! Själv fick jag mitt ”gamla” ungdomsmanus testläst nyss med många bra synpunkter om förbättringar så det lockar till redigering. Ska bara bli lite piggare först. 😉

  Gillad av 1 person

  1. Härligt! Det är alltid kul när man får idéer som man vet kan höja manuset ett snäpp. Lycka till!

   Gillad av 1 person

 3. Försök finna en lösning där du kan ha extraskärmen rakt bakom den bärbara och vinkla den bärbaras skärm så långt bakåt det överhuvudtaget går så att du kan se över den. Öka om nödvändigt fontens storlek om det blir för stort avstånd för att se tydlig. Hoppas det löser sig.

  Själv är jag extremt olydig och arbetar med några spännande nyckelscener i det som en dag förhoppningsvis kommer att bli tredje boken i min serie. Jag borde överhuvudtaget inte skriva någonting så långt framme än men alla dammluckor slogs upp på vid gavel och allt bara forsade fram, med lösningarna på olösliga problem fixade och färdiga så det vore dumt att tro att ”det där kommer jag ihåg…”. För det gör man aldrig.

  Och det blir så bra. Det är långt mer än några skisser, det är faktiskt flera kapitel direkt på första utkastnivå. Och det ger också en så mycket tydligare bild av var hela projektet kommer att landa.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close