Hur gick det med skrivmålen?

Jag startade 2017 med ett antal skrivmål och de såg ut så här:

  • Färdigställa Varghamn, uppföljaren till Ensamvarg, för publicering.
  • Avsluta ett råmanus.
  • Skicka Lika Olika till förlag!
  • Fortsätta kämpa för utgivning av En midsommarnatt.

Dessutom ville jag bli bättre på att arbeta fokuserat när jag väl satte mig ned för att skriva, starta ett företag samt bli bättre på marknadsföring och försöka synas mer i offentliga sammanhang.

Hur gick det då?

Jo, jag kan med glädje säga att jag faktiskt har gjort allt som stod på listan. Varghamn publicerades under våren och jag avslutade råmanuset till tredje delen i Flockenserien, även om det var på håret…

Lika olika har varit ute på förlagsrunda under större delen av året på grund av långa väntetider hos förlag, manusgrupper som inte riktigt kunnat bestämma sig osv. I nuläget har jag inget förlagskontrakt på min historia, men responsen på manuset har varit långt mycket bättre än på tidigare jag skickat ut. De positiva refuseringarna har varit många, jag har haft kontakt med förlagsredaktörer och det är så peppande. Att sluta skriva är inte ett alternativ och nästa gång… Då kanske det går hela vägen in på ett större förlag. Om inte så har det här året också varit oerhört lärorikt och tack vare goda kontakter och mycket egen research är eventuell egenutgivning inte längre ett skrämmande steg att ta i framtiden.

Utöver mitt råmanus och en hel del redigering har jag skrivit ett par noveller under året. En av dem blev utgiven i antologin Jul igen. En härlig bonus! En annan ska skickas till ännu en tävling i början på 2018.

När det gäller marknadsföring har jag försökt att vara aktiv på sociala medier. Mina böcker har varit på Love of Fantasy i Växjö, Smålit i Jönköping och Värnamo, på Bokmässan i Göteborg och nu senast på TellUs i Linköping, samt en lokal julmarknad. Smålit är bokat inför 2018 och jag klurar för fullt hur jag ska göra med Bokmässan i Göteborg, som behöver planeras i god tid.

Men även om året varit bra och överträffat det föregående, hoppas jag att 2018 ska gå ännu bättre såklart. Det är bara att kämpa hårdare, försöka synas ännu mer och skriva, skriva, skriva och skriva!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close