Sommarlovet har börjat … men inte så bra :(

Sommarlovet har äntligen startat, även om det tragiskt nog inleddes med att min älskade katt blev överkörd mitt framför ögonen på äldste sonen. Barnen hade just gått ut för att leka och Theo fick bråttom över vägen för att göra dem sällskap. Det gick så fort och han var död redan innan jag kom ut på vägen. Men vad det tog hårt på mig. IMG_20180617_103743_821.jpg

Bara en katt, kanske en del tycker. Men just den katten hade bott hos mig i nästan tretton år. Han kom ursprungligen från ett katthem och var inte ens handtam när vi fick hem honom. Och att se honom gå från en rädd och osäker katt som fräste åt allt, till att bli den snällaste och mest sällskapssjuka katt jag någonsin träffat, var väldigt speciellt. Att sedan förlora honom så hastigt och oväntat blev en chock.

Därför har skrivandet tagit lite emot, de senaste dagarna. Det har varit lättare att sitta vid Netflix eller göra något annat där man slipper tänka. Men idag lossnade det rejält och jag har hunnit med riktigt mycket under förmiddagen. Jag jobbar vidare på det hemliga romance-projektet och Ensamvarg är snart redo för nytryck. Det händer så mycket roligt skrivrelaterat just nu och det gör mig så peppad och glad.IMG_20180620_183259_550.jpg

Varje gång jag loggar in på Publit och ser nya beställningar på En midsommarnatt, blir jag så glad. Första beställningen böcker jag själv köpte hem är slut och nyss fick jag aviseringen om ett nytt paket från tryckeriet.

Alla fina ord och biler som dyker upp på Instagram ger mig också så mycket pepp. Pepp på att skriva, pepp på nya projekt. Det finns så många idéer jag vill hinna med 🙂

Som grädde på moset har det börjat dyka upp recensioner från de bloggare som förhandsläst novellantologin H.C. Andersen där jag medverkar. Boken släpps inte förrän till hösten men redan nu kan man alltså läsa omdömen från bokbloggare. Boken har fått bra recensioner och i två av dem har min novell Svanvinge nämnts som en av favoriterna. IMG_20180620_211455.jpg

Jag kan verkligen rekommendera att ställa upp i novelltävlingar. Det är ett utmärkt tillfälle att träna på sådant man vill bli bättre på, eller testa något nytt. En ny miljö, nytt tempus eller ny genre.

Så får ni tillfälle och kommer på en bra idé tycker jag ni ska ta chansen och inte tveka 🙂

 

14 reaktioner till “Sommarlovet har börjat … men inte så bra :(

 1. Min katt blev också ihjälkörd. Han dog bums. Hemskt var det! 😢

  Gillad av 2 personer

  1. Risken finns ju. Samtidigt märks det i alla fall på våra katter hur kul de tycker det är att vara ute. Och eftersom vi har bott på samma ställe och vid samma väg i över sex år har man ju slutat oroa sig…

   Gillad av 1 person

 2. Vad sorgligt. Det känns när våra katter lämnar, oavsett hur det sker och hur ”beredd” en än är.

  Gillad av 2 personer

 3. Beklagar så mycket ❤
  Jag vill inte ens tänka på den dag då vårt lilla yrväder kommer att vandra över regnbågsbron 😦 så jag intalar mig själv att det aldrig kommer att hända.

  Härligt att det mitt i sorgen finns roliga saker som händer som får dig att bli glad. Håller tummar och tår för det hemliga projektet och hoppas att det går vägen. Tror att det skulle göra succé! (Om det nu är det projekt som jag tänker på? Äsch, oavsett om det är det eller inte så kommer det att göra succé)

  Kram på dig och ser fram emot att ses senare i sommar!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack ❤❤❤ Ska bli superkul att ses igen!

   Gillad av 1 person

 4. Beklagar. Jag vet vad det vill säga att mista en fyrfota familjemedlem. Chocken och sorgen skiljer sig inte från den när det gäller ens tvåbenta, mänskliga familjemedlemmar.

  På tal om novelltävlingar – har du sett Lovereads romancenovelltävling?

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, vad roligt med en tävling med romance-tema! Har jag tid över ska jag absolut försöka skriva ihop något ❤

   Gillad av 1 person

 5. Beklagar verkligen 😦 Det är ju att förlora en familjemedlem, inte ”bara ett djur”.

  Gillad av 2 personer

 6. Annelie | en bokstav i taget 26 juni, 2018 — 11:14

  Fy, var med om något liknande förra året med vår ettåriga katthane. Riktigt traumatiskt för både mig och barnen, vi saknar honom fortfarande och då fick vi ändå bara ha honom i ett år!

  Gillad av 2 personer

 7. Veronica Almer 18 juli, 2018 — 21:19

  Så hemskt! Beklagar ❤ Skickar kram till dig!

  Gillad av 1 person

 8. Jag förstår dig. Jag har en katt som heter Aslan. Och han är min bästa vän. Han är oerhört viktigt för mig. Jag hade en fin hund också som hette Agatha. Efter författaren Agatha Christie. Min hund dog i somras nästan när jag skulle fylla år39 år. Och jag firade inget då utan bara grät i flera månader gick ner i vikt då jag ingen matlust hade tänkte bara på Agatha. Men trots allt orkade jag fortsätta skriva senare. Det är en väldigt viktigt sak att få sörja färdigt för ett djur är en enastående person.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close