Bloggtorka

Det har varit lite glest mellan inläggen det senaste. Jag vill skylla på att jag har varit superupptagen, men sedan Varghamn och Vargblod gått till tryck har jag inte varit speciellt flitig. Däremot har familjerelaterade saker tagit upp mycket plats i huvudet. Jag är nämligen en nojjare av rang, och speciellt när det kommer till barnen. Men nu börjar saker och ting ordna upp sig, vardagen med skola och förskola har dragit igång igen och rutinerna är tillbaka.

Hur går det på skrivfronten då?

Under sommaren har fokus legat på nyutgåvorna av Ensamvarg och Varghamn och de sista förberedelserna inför Vargblod. Jag hade också en tanke om att skriva en romancenovell på temat Alla hjärtans dag till Lovereads tävling, men … Romance är svårt i kort format.

Jag hade en idé jag gått och klurat på ett tag. En kortare berättelse, där man bara följer en person, istället för två eller fler. Och så en liten romans, lite hetta, en konflikt och lite missförstånd, men slutet gott allting gott. Jag var väldigt positiv till att börja med. Skrev sparsmakat och kände att det här kommer nog att gå vägen.

Det gjorde det inte.

Jag nådde gränsen på 50 000 tecken inklusive blanksteg och hade ändå hela slutet kvar. Men jag skrev färdigt iaf och landade till slut på ca 70 000 tecken istället. Det kommer bli mer när jag går tillbaka och lägger till ytterligare beskrivningar, för som sagt det blev väl avskalat första vändan för att hålla nere längden. Och kanske att den här novellen/kortromanen kan hitta lite läsare ändå lagom till Alla hjärtans dag. Vi får se! Kanske kan det bli ett litet smakprov på mitt författarskap att ta med till mässor i vår. Den sköna känslan av att avsluta ett projekt, om än väldigt kort, gav en i alla fall en extra boost. Nu är jag sugen på en riktig skrivhöst tillsammans med ett nutida romanceprojekt och kanske ett övernaturligt sidoprojekt. Beroende på vad tiden räcker till.

Nu närmast ser jag fram emot bokmässan och jag hoppas snart att kunna dela med mig av signeringstider för Flockenserien. Monternumret att komma ihåg är iaf:

A02:51

Jag hoppas vi ses där!

 

2 reaktioner till “Bloggtorka

 1. Mitt novellförsök havererade vid ca 29.000 tecken, eftersom jag där insåg att jag knappt hade fått in huvudpersonernas relation (men desto mera om kusinens bröllopsbesvär, vilka i och för sig är ganska avgörande för hu huvudpersonernas relation sedan utvecklar sig). I helgen insåg jag också att jag så här långt hade ungefär en tredjedel av den text novellen/kortromanen skulle behöva för att landa väl balanserad och strukturerad – för att inte tala om läsvärd.

  Suck. Ännu en gång en novellhaverist!
  På sätt och vis är det trösterikt att veta att jag trots allt inte är ensam.

  Jag lekte ett tag med tanken på att plocka en liten bakgrundshistoria ur mitt historiska huvudskrivprojekt och brodera ut den (något jag en längre tid ändå funderat på) till en längre novell. Enda haken är att den inte har någon som helst Alla hjärtans dags-anknytning utan tvärt om mycket definitivt utspelar sig vid midsommartid.

  Gillad av 1 person

  1. Romancenoveller är klurigt. Men jag tror också att det finns ett sug efter olika längder och format inom genren. Ibland vill man ha något snabbläst, ibland något riktigt långt och ibland lite mitt emellan.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close