Sidoprojekt

Efter att ha velat lite fram och tillbaka har jag under veckan bestämt mig för att Flockenseriens fjärde del får vara mitt sidoprojekt under hösten. Fjärde delen är tänkt att vara mer fristående och den utspelar sig nästan två år efter den tredje delen som släpps nu till bokmässan.

Att jag valde just det manuset som sidoprojekt är för att det skiljer sig väldigtg mycket från mitt huvudprojekt och kommer fungera bra som avslappnings-skrivande (om det nu finns något som heter så) Jag känner karaktärerna och miljön väl vid det här laget. Dessutom har jag manuset väldigt klart för mig…

Eller rättare sagt. Jag HADE manuset väldigt klart för mig.

Jag hade ett anteckningsblock med synopsis, uttänkta scener och dialoger. Karaktärsbeskrivningar och ja, allt som man kan tänkas behöva för att göra skrivandet så smidigt som möjligt.

Men… Igår upptäckte jag att just den anteckningsboken har gått upp i rök. Den finns ingenstans. Och jag har letat som en galning.

Även om jag vill tro att jag kommer ihåg det mesta, vet jag att min hjärna inte alltid fungerar så. Så vem vet vilka godbitar som nu kommer att falla i glömska istället.

Suck!

En reaktion till “Sidoprojekt

  1. Min lärare på Skrivarakademin brukade kalla det med att hålla två eller flera skrivprojekt i rullning samtidigt för Växelbruk. Om det kreativa flödet och skrivarglädjen sinade i ens huvudprojekt så kunde man alltid skriva litet i något av de andra projekten.

    Hoppas verkligen att du hittar din anteckningsbok. Saker man lägger på ”ett bra ställe” har en tendens att flyta upp till ytan månader senare, varvid man undrar: ”Och hur fasen tänkte jag där egentligen?” Vem vet, den kanske dyker upp inför redigeringsfasen och kastar allt överände.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close