Känslan …

När man äntligen får sätta punkt för ett råmanus efter månader av slit.

När man äntligen har ett första utkast och något att jobba vidare.

När historien som bara funnits inuti ens huvud finns på riktigt, från början till slut.

I söndags nådde jag dit med uppföljaren till En midsommarnatt. Närmare bestämt klockan tio på kvällen efter ca åtta timmar hårt arbete. Men jag hade bestämt mig för att vecka trettiosju skulle jag vara klar med råmanuset. Och det fixade jag.

Men hur firar man då klockan tio en söndagskväll när man ska upp tidigt och jobba dagen efter? För den energin som kommer med ett avslutat råmanus måste man ju göra av någonstans. Eftersom alla sov förutom jag och min man blev det ett stillsamt firande där jag sörplade på en burk Pepsi medan jag läste de två sista kapitlen högt för min man, som nog helst av allt bara ville sova. Så fira ordentligt kanske jag får göra längre fram.

Målet på 70 000 ord räckte inte till och hela manuset landade på 87 000 ord när jag väl var klar. Men det kommer nog att vara många ord som kan skalas bort. Att skriva sig in i ett manus och kanske framför allt in i sina karaktärer är något jag börjat göra mer och mer. Det händer ofta att jag lär känna mina huvudpersoner genom att låta dem sväva ut i inre monologer som egentligen inte tillför något, mer än att jag för större förståelse för hur de tänker. Jag skriver mig fram till lösningar som inte alls kräver en hel sida, kanske snarare en halv eller ibland inte ens det.

Så jag har lite att ta tag i. Men inte den här veckan. Den här veckan ska jag bara njuta av känslan att vara klar (för nu). Och det är ju inte som om det råder någon brist på projekt att jobba på medan jag väntar.

IMG_20190915_221018_672.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close