Nya och gamla skrivmål!

Så var ännu ett skrivår snart till ända och det börjar bli dags att sätta upp lite nya mål för det kommande året. Men först … Hur gick det egentligen med målen för 2019?

Så här såg mina mål ut:

 • Avsluta råmanuset till fjärde delen i Flockenserien.
 • Påbörja en ny roman.
 • Publicera något romantiskt.
 • (Fortsätta att vara aktiv på Instagram och bli lite bättre på att blogga regelbundet.)

Det sista målet sätter jag lite inom parentes för det har inte så mycket med mitt skönlitterära skrivande att göra. Att fortsätta vara aktiv på sociala medier har blivit till en självklarhet, eftersom det är där mycket av min marknadsföring sker. Men hur gick det då med resten.

Punkt 1. Att skriva klart fjärde delen i Flockenserien… Redan där får jag erkänna mig besegrad. Jag har visserligen bara slutet kvar. Kanske max 10 000 ord, men andra åtaganden har kommit emellan under hösten så jag hann alltså inte klart. Så det manuset är prio ett att få klart under årets första månad.

Punkt 2. Där har jag lyckats betydligt bättre. Eftersom En midsommarnatt gick så pass bra på ljudmarknaden satte jag fart med att skriva en uppföljare. Så under sommarmånaderna och halva september hamrade jag fram En gång är ingen gång. Därefter gick det fort. Förlaget ville ha boksläpp redan i februari. Och därför fick Flocken-serien stå tillbaka lite grann. Fjärde delen är dessutom inte planerad förrän till bokmässan. Så där har jag lite mer tid att spela på.

Jag har också skrivit klart utkastet till en annan roman, som också planeras till nästa år. Så två avslutade råmanus för året. Bara inte det jag hade på min lista med mål 🙂

Punkten publicera något romantiskt. Ja, den tycker jag också att jag uppfyller. Förutom ljudbokssläppet av En midsommarnatt så kom ju även Hjärtevän ut på Word Audio Publishing. En längre romancenovell och en historia som jag bara älskar. Jag tröttnar aldrig på att läsa om och lyssna på Hamid och William.

Och när vi pratar noveller så hände det fler roliga saker under året.

 • Vinterdrottningen släpptes i förlängd nyutgåva på Seraf förlag lagom till bokmässan.
 • Miraklet fick vara med i novellkalendern Jul igen. Antologin släpptes under hösten på NOHIDING förlag.
 • Romancenovellen Fjärde gången gillt blev en av tio vinnare i Everlastings novelltävling på temat Passion. Novellsamlingen släpps under våren/sommaren 2020.
 • Och till sist: Havets sång deltar i Serafs paranormal romance-antologi Våreld som släpps till Alla hjärtans dag nästa år.

 

Vad har jag då för mål inför 2020?

 1. Färdigställa Den som flyr vargen (Flocken #4)
 2. Skriva ett nytt råmanus, men gärna två 😉
 3. Avsluta något/några av alla påbörjade novellprojekt jag har på datorn.
 4. Påbörja mitt fantasyprojekt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close